Tuesday, December 7, 2010

Μέρα πρωταγωνιστών στο CL

Την τελευταία μέρα των ομίλων του Champions League γίνονται τα ξεκαθαρίσματα, οι πρωτιές, οι τελευταίοι, αυτοί που προκρίνονται μετά κόπων στην επόμενη φάση κι αυτοί που συνεχίζουν στο Europa League.

Στον πρώτο όμιλο, Τότεναμ και Ίντερ κονταροχτυπιούνται, όχι μεταξύ τους δυστυχώς για εμάς, για την πρωτιά και τα κέρδη που αυτή αποφέρει. Φιλοξενούμενες και οι δυο, η πρώτη από την Τβέντε και η δεύτερη από τη Βέρντερ. Οι Γερμανοί απογοήτευσαν φέτος στο θεσμό με την εικόνα τους να είναι γενικότερ κακή και στη Bundesliga. Η Τβέντε ήταν άπειρη και αποκόμισε χρήσιμες εμπειρίες, πέντε ποντάκια που ισοδυναμούν με χρήμα, αλλά και λογικά και την πρόκριση στο Europa.

Από το δεύτερο όμιλο θα θυμάμαι την αποτυχία της Μπενφίκα για κάτι καλό και την πρόκριση της Σάλκε που μέχρι πριν λίγο καιρό δε μπορούσε να σταυρώσει τρίποντο στη Bundesliga. Άλλο πρόσωπο στην κορυφαία διασυλλογική έδειξε και η Λιον σε σύγκριση με τη Ligue 1 στην οποία ξεκίνησε τέσσερις ταχύτητες αργότερα από τις λοιπές διεκδικήτριες του τίτλου. Απομένει σήμερα να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και να περάσουν χεράκι-χεράκι στην επόμενη φάση Σάλκε και Λιον αφήνοντας την τρίτη θέση για τη Μπενφίκα. Η Χάποελ την έκανε την υπερβασούλα της στο 3-0 επί των Πορτογάλων την προηγούμενη αγωνιστική.

Γιουνάιτεντ και Βαλένθια έχουν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου καπαρωμένες και απόψε συγκρούονται για το ποια θα πάρει την πρωτιά. Δυο σημεία "κάνουν" στη Γιουνάιτεντ και μόνο το διπλό θα αφήσει τις "νυχτερίδες" ευχαριστημένες. Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν, καμμια από τις δυο δεν περιμένω να ζοριστεί και πολύ. Συγκρατημένα μου φαίνεται ότι θα πάει το ματς. Η Ρέιντζερς ποτέ δεν εντυπωσιάζει κανέναν αφού είναι μετρημένη και σκληροτράχηλη ομάδα. Έχει χάρη που για αντίπαλο για την τρίτη θέση είχε την εκτός θέματος Μπούρσασπορ από την Τουρκία που εκτός από εμπειρίες μάζεψε και πολλά τέρματα. Απόψε φιλοξενείται στη Μπούρσα αλλά η έκβαση του αγώνα δε θα σημάνει κάτι βαθμολογικά για καμμια από τις δυο ομάδες αφού η τρίτη θέση θα πάει στους Σκωτσέζους.

Η Κοπεγχάγη θέλει και μπορεί να γράψει ιστορία σήμερα και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση από τη Ρούμπιν Καζάν στην επόμενη φάση. Οι Ρώσοι έχουν το πολύ δύσκολο έργο του να μείνουν αήττητοι σε 4/4 ματς με τη Μπάρτσα ενώ οι Δανοί αντιμετωπίζουν τον αδιάφορο και άχρωμο Παναθηναϊκό. Όλα τα αποτελέσματα παίζουν πάντως στη μεταξύ τους αναμέτρηση με σαφές προβάδισμα στον άσσο. Όχι όμως και στην απόδοση που τον δίνουν οι μπουκ αγνοώντας παντελώς την ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟ. Δυο θέσεις παίζονται εδώ μεταξύ Δανών και Ρώσων με την πλάστιγγα να γερνει στο μέρος των πρώτων.

Διαβάστε και τις εκτιμήσεις και τα προτεινόμενα σημεία του all-live-scores.com.

No comments:

Post a Comment