Sunday, October 23, 2011

Αυτός είναι Παναθηναϊκός! (video)

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα (πλέον) μας έδωσε τα διαπιστευτήρια της χτες. Μας δήλωσε πως έχει τα όπλα που της χρειάζονται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής και η νίκη με 3-2 στην Ξάνθη, είχε ανάλογη συνέχεια. Μπορεί αντίπαλος να ήταν η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας μέχρι τώρα, ο αγνώριστος Εργοτέλης, αυτό δε σημαίνει όμως ότι το 4-0 θα ερχόταν εύκολα αν δεν υπήρχε σχεδόν άριστη απόδοση μεσοεπιθετικά από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μας δείχνει κάθε αγωνιστική το λόγο για τον οποίο είχε επιλεχθεί από τους σκάουτερ της Λίβερπουλ και έχει βαλθεί να διαψεύσει όλους εμάς που δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Σισέ. Ο Αργεντίνος αποδεικνύει ματς με το ματς ότι όχι μόνο μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του, αλλά και το σκοράρισμα. Επτά γκολ σε πέντε ματς, τα τέσσερα εκ των οποίων νικηφόρα, είναι επίτευγμα που ούτε καθαρόαιμος επιθετικός δεν πιάνει εύκολα. Ζεκά και Κουίνσι ως άξιοι συνοδοιπόροι του Λέτο βγάζουν μπαλιές, συνδυασμούς και βοήθειες στον παίκτη που, όπως φαίνεται, μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Φυσικά και οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα δεν ήταν από τους δυνατούς του πρωταθλήματος και οπωσδήποτε πρέπει να περιμένουμε τα ντέρμπι για να αποκρυσταλλώσουμε την εικόνα του φετινού ΠΑΟ. Η ομάδα αυτή όμως κερδίζει σε εντυπώσεις, κερδίζει σε θέαμα, κερδίζει τους φιλάθλους της και γυρνάει την πλάτη στα διοικητικά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η σεζόν και με τα οποία απορρυθμίστηκε στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Σύμφωνοι, έλειψαν οι ηχηρές μεταγραφές αλλά βλέποντας την εικόνα της ομάδας τώρα, πιστεύω πως αν ο Φερέιρα και οι παίκτες του είχαν τη συγκέντρωση και την ομαδικότητα του τώρα στην αρχή της σεζόν, θα τα είχαν καταφέρει καλύτερα.

Με Νίνη και Χριστοδουλόπουλο υγιείς και, ποιος ξέρει, ενδεχομένως και τον Ρούντολφ Γκέργκελι και με 2-3 προσθήκες που, όπως φαίνεται, θα κάνει ο νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Αλ Σαουντ το Γενάρη, ο Παναθηναϊκός χωρίς Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα αποτελέσει τον πλέον αξιόμαχο αντίπαλο για τα σκήπτρα του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Είπαμε όμως, ο "αέρας" που παίρνουν οι φίλοι του τριφυλλιού ας είναι μετρημένος, αφού στα ντέρμπι "ξυρίζουν το γαμπρό". Προς το παρόν, ας ευχαριστηθούμε όλοι μας το θέαμα που προσφέρει ο Λέτο και η παρέα του.


No comments:

Post a Comment